• نام و نام خانوادگی
    • مهدی نیکو
  • مدرک تحصیلی
    • دکتری
  • درجه علمی
    • استادیار
  • بخش مربوطه
    • گروه شیلات
  • ایمیل
    • m.nikoo@urmia.ac.ir

 بیوگرافی کوتاه           
         
     رزومه آموزشی و پژوهشی
English CV
تحصیلات/دوره های دانشگاهی (3)
مقالات ژورنال (9)
کتاب های چاپ شده (1)
دروس تدریس شده (1)
   
  • نام و نام خانوادگی
  • مهدی نیکو
  • مدرک تحصیلی
  • دکتری
  • درجه علمی
  • استادیار
  • بخش مربوطه
  • گروه شیلات
 
 
 
         
     رزومه آموزشی و پژوهشی

تحصیلات/دوره های دانشگاهی (3)

1-PhD, 2014, Aquatic Products Processing and Preserving Engineering,Jiangnan University (P.R. China).

2-کارشناسی ارشد، 1382، مهندسی منابع طبیعی-شیلات،دانشگاه تهران.

3-کارشناسی، 1380، مهندسی منابع طبیعی-شیلات،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
مقالات ژورنال (9)

1-Nikoo, M., Benjakul, S., Rahmanifarah, K. , 2016, Hydrolysates from marine sources as cryoprotective substances in seafoods and seafood products,Trends in Food Science and Technology.

2-Liu, D.S., Nikoo, M., Boran, G., Zhou, P., Regenstein, J.M. , 2015, Collagen and gelatin,Annual Review of Food Science and Technology.

3-Nikoo, M., Benjakul, S., Xu, X., 2015, Antioxidant and cryoprotective effects of Amur sturgeon skin gelatin hydrolysate in unwashed fish mince,Food Chemistry.

4-Nikoo, M., Benjakul, S. , 2015, Potential application of seafood-derived peptides as bifunctional ingredients, antioxidant-cryoprotectant: A review,Journal of Functional Foods.

5-Wang, P., Xu, L., Nikoo, M., Ocen, D., Wu, F.F., Yang, N., Jin, Z., Xu, X. , 2014, Effect of frozen storage on the conformational, thermal and microscopic properties of gluten: Comparative studies on gluten-, glutenin- and gliadin-rich fractions,Food Hydrocolloids.

6-Nikoo, M., Benjakul, S., Ehsani, A., Jing, L., Wu, F.F., Yang, N., Xu, B., Jin, Z., Xu, X., 2014, Antioxidant and cryoprotective effects of a tetrapeptide isolated from Amur sturgeon skin gelatin,Journal of Functional Foods.

7-Nikoo, M., Benjakul, S., Bashari, M., Alekhorshied, M., Idrissa Cissouma, A., Yang, N, Xu, X. , 2014, Physicochemical properties of skin gelatin from farmed Amur sturgeon (Acipenser schrenckii) as influenced by acid pretreatment,Food Bioscience.

8-Nikoo, M., Regenstein, J.M., Ghomi, M.R., Benjakul, S., Yang, N., Xu, X. , 2015, Study of the combined effects of a gelatin-derived cryoprotective peptide and a non-peptide antioxidant in a fish mince model system,LWT - Food Science and Technology.

9-Duan, X., Mei, L., Wu, F.F., Yang, N., Nikoo, M., Jin, Z., Xu, X. , 2013, Postfertilization Changes in Nutritional Composition and Protein Conformation of Hen Egg,Journal of Agricultural and Food Chemistry.
کتاب های چاپ شده (1)

1-Nikoo, M., Xu, X., & Ahmadi Gavlighi, H. , 2016, Protein Byproducts: Transformation from Environmental Burden into Value-Added Products,Elsevier.
دروس تدریس شده (1)

1- بیوتکنولوژی فرآورده های شیلاتی،دانشگاه ارومیه.